L’Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix va nàixer el curs 2002/03 fruit de la fusió dels dos agrupaments escoltes i guies, membres de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya (MEGSJC), existents fins llavors a la ciutat de Lleida: l’Agrupament Escolta i Guia Renaix l’Esquinç (1978-2002), ubicat en ple centre històric de la ciutat, i l’Agrupament Escolta Lo Marraco (1988-2002), ubicat al barri de Cappont. El nostre local es troba a l’edifici de la parròquia Sagrada Família, on seguim instal·lats avui en dia.


En els inicis d’aquest nou agrupament només comptaven amb quatre de les cinc branques que tenim actualment. L’any 2010 va sorgir la idea de crear una nova branca, “Potes Tendres”, on hi anirien els més petits de l’agrupament, però degut a la falta de caps no es va dur a terme fins un parell d’anys després.


Al llarg dels anys, Lo Manaix s’ha anat reinventant i adaptant als esdeveniments històrics que han anat succeint, com per exemple la pandèmia de la COVID-19. Davant d’un imprevist com aquest vam haver de prendre una sèrie de mesures de seguretat en totes les activitats que dúiem a terme, com ara fer caus online, desdoblar l’agrupament en totes les sortides i fins i tot evitar el contacte entre infants i intendència.

Amb tot, l’Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix suma més de 19 anys d’escoltisme a la ciutat, recollint el bagatge dels agrupaments escoltes més vells de la ciutat. Des de Lleida, eduquem per la transformació social!