La Festa del Pas és la manera que tenim a l’Agrupament de començar el curs cada any. Aquest cap de setmana, 16 i 17 d’octubre, hem anat a la casa de colònies de Santa Maria de Meià per celebrar el pas de branca. La música ens ha guiat durant els dos dies perquè no és possible fer un bon concert sense que els instruments estiguin ben afinats i tothom estigui al lloc que li pertoca.

El dissabte al matí vam fer jocs de coneixença, que ens han servit per encarar bé la resta de la sortida i conèixer els nous companys de l’Agrupament, i una descoberta pel poble. A la tarda, la tradicional gimcana va consistir en una sèrie de jocs cooperatius, en què la força i la intel·ligència del grup eren l’única garantia per superar les diferents proves amb èxit i poder aconseguir les pistes per desxifrar el missatge secret, gràcies al qual podríem recuperar la caixa de música. A la nit, va ser el torn, després de jugar a les hidres, que cada grup desmostrés que la seua imaginació i creativitat no tenen límits amb els balls que havien preparat al llarg de la tarda. Al·lucinant!

A partir d’aquí, la diversió de tot el dia s’anava transformant en un espai molt més íntim, de reflexió i de comiat, en què cada branca era l’encarregada de vetllar el foc, perquè no s’apagués, durant una horat i mitja. Des de les 12.30h i fins a les 5.30h de la matinada , el foc va restar encés gràcies a tots, per recordar-nos la importància que aquest element ha tingut en la història de la humanitat tot rememorant els Grans Focs del Consell dels indis. La vetlla del foc és, doncs, el preludi del Pas de Branca, que va tindre lloc el matí del diumenge. Aquest és l’objectiu essencial de la Festa del Pas ja que, en aquesta cerimònia, els nous companys s’incorporen a l’Agrupament i els que ja en formen part els acullen, així com també els de tercer any de cada branca fan un pas cap a la següent. Sens dubte, una gran experiència que curs rere curs té un punt d’emoció molt important: veure que creixem i ens fem grans plegats, tot aprenent els uns dels altres.

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

5 comentaris

Andratx · 12 novembre 2010 a les 4:07

Quantes emocions juntes! Cada dia és nou pas! 🙂

Vota: Thumb up 0 Thumb down 0

DAVID · 20 novembre 2010 a les 12:24

Tens raó Andratx, moltes emocions i moltíssima diversió. Pels qui fa uns quants anys que vivim l’escoltisme, no ens deixa de sorpendre cada dia més els nous passos de l’Agrupament. Ah, i felicitats per la nova web!

Vota: Thumb up 0 Thumb down 0

Laia · 22 novembre 2010 a les 22:45

Sembla mentida pensar que fa dotze anys era un d’aquests nens i ara ja soc cap!M’encanta!
Olé per la web!

Vota: Thumb up 0 Thumb down 0

Adrià · 19 desembre 2010 a les 20:17

He fet un cop d’ull a la nova web i m’ha semblat molt xula i interessant!
L’agrupament, amb aquesta nova web, també ha fet un gran PAS!!!

Vota: Thumb up 0 Thumb down 0

  Andratx · 23 desembre 2010 a les 5:36

  I tant, Adrià. Ara sou vosaltres els que l’heu d’alimentar i fer-vos-la vostra i ben participativa. Si no, no té gaire sentit!

  Vota: Thumb up 0 Thumb down 0

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *