L’Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix ha participat durant el dia d’avui al Punt 14/35 – Fira Juvenil d’Entitats al Carrer de Lleida, un dels projectes més ambiciosos del nou Consell Local de la Joventut de Lleida (CLJL), del qual en som una de les 16 entitats juvenils fundadores. Al llarg de tota la jornada, des de les 10.00h del matí i fins les 20.00h del vespre, hem pogut explicar el nostre projecte educatiu a totes aquelles famílies i joves que s’han apropat al nostre estand de la Plaça de la Catedral, lloc on s’ha celebrat aquesta primera fira juvenil i punt de trobada avui del jovent organitzat de la ciutat. Tot i que el públic natural de la fira eren els joves, nosaltres també hem organitzat un espai de participació per als més petits amb el nostre taller de pintura.

Una de les activitats centrals organitzades entre totes les entitats del CLJL ha sigut el debat que s’ha celebrat a partir de les 11.00h del matí i fins les 13.00h de la tarda sota el títol Participar per a què. Totes les entitats participants al Punt 14/35 n’han pres part i han pogut aportar el seu punt de vista sobre el concepte de participació, com veuen l’estat actual de la participació juvenil a la nostra ciutat i quina importància tenen participar  i estar associat. Un debat, moderat per Andratx Badia, cap de P/C de l’Agrupament i un dels portaveu del CLJL, que s’ha celebrat a plena plaça i amb el micròfon obert a les inquietuds de la gent que passejava a aquella hora pel carrer Major. Com a representant de l’Agrupament, hi ha intervingut la Laura Negre, secretària i cap de P/C, que, en una de

les seues intervencions, ha destacat que a «l’Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix, a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, a l’escoltisme i el guiatge en general, el que fem és educar els infants des de ben petits perquè esdevinguin joves i adults compromesos amb la societat que els envolta i que la constatació més clara de tot això és que el nostre Mètode es basa en el treball per projectes, el qual garanteix la participació individual en una empresa conjunta de tot un grup i és per tant escola de democràcia, i en el servei envers els altres com mana el tercer punt de la nostra Llei: “aprenem a ser útils i a fer servei”».

A la tarda, a partir de les 17.00h, s’ha celebrat la Gimcana Juvenil, una altra de les activitats centrals de la fira i que ha estat organitzada conjuntament per l’Agrupament Escolta Alosa i nosaltres, ambdós membres fundadors del CLJL i únics representants a la ciutat de dues de les tres associacions nacionals que formen la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge. Aquesta ha sigut una de les primeres accions que hem portat a terme les dues entitats d’educació en el lleure plegades i dins el marc de treball del CLJL.

Ahir al vespre, per altra banda, va tindre lloc l’acte inagural del PUNT 14/35 – Fira Juvenil d’Entitats a la sala Alfred Perenya, acte que va comptar amb la participació de Carles Gómez, cant de Lexu’s i en què també es van presentar públicament el logotip del CLJL i la nova pàgina web de l’entitat. Tot seguit, es va realitzar una taula rodona sota el títol Joves i mitjans de comunicació, en la qual, a més a més de Gómez, també hi van participar el sociòleg Jordi Estivill, el director del diari Bon Dia, Josep Ramon Ribé, i el periodista i professor de la UdL, Gerard Martínez.

Finalment, la traca final tindrà lloc aquesta nit, a partir de les 23.00h., a la sala La Boîte de Lleida, amb la I Festa Jove, també organitzada pel CLJL. Serà la presentació pública als joves de la ciutat d’aquest nou moviment juvenil de la ciutat amb l’objectiu d’apostar i donar protagonisme als grups musicals locals emergents. Hi intervindran Bola Negra, Overdrive i Repúblika Ska.

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *