Un any més, l’AEG Lo Manaix ha sigut un dels protagonista de l’espai del Cucalòcum 2011 destinat als membres de la Xarxa d’Entitats de Lleure de Lleida. Durant tot el dia d’ahir, 2 de gener de 2011, tots els infants que van passar pel parc de Nadal de Lleida van poder descobrir una mica de més a prop què som i què fem els escoltes i les guies. A partir del circuit d’activitats anomenat El campament volíem que els nens i nenes descobrissin de primera mà i d’una manera molt senzilla les cinc fases del nostre Mètode, la pedagogia del projecte: la proposta, l’elecció, la planificació, la realització i la revisió. I cadascuna de les fases estava associada a algun espai del campament: el pal de bandera, la ruta, la tenda, el riu i el menjador.

El que proposàvem és que cada infant que entrés al nostre singular campament tingués l’oportunitat de portar a terme el seu propi projecte a través d’una acció compromesa amb el medi ambient i transformadora: la construcció d’una joguina amb les deixalles del dia a dia reutilitzades. Llaunes, oueres, pots de iogurt, caixes de cartró, ampolles de plàstic, diaris i envasos diversos llençats al riu es van convertir d’una manera fàcil, creativa i totalment personal en cotxes, ninos i nines, naus espacials, animals i un llarg etcètera ple de possibilitats. L’èxit de participació, aclaparador sobretot a la tarda, va fer que el riu quedés totalment net i descontaminat gràcies a la col·laboració de tots els nens i les nenes que es van emportar una nova joguina, feta per ells mateixos, cap a casa.

“Obrim Potes Tendres”

Una altra de les coses que va permetre la nostra estada al Cucalòcum 2011 va ser posar fil a l’agulla a la campanya de captació de Potes Tendres per a nens i nenes de 6 a 8 anys.  Aquest és el tret de sortida d’un projecte sorgit arran d’un dels objectius d’aquest curs més ambiciosos per a l’agrupament com és la recuperació de la branca més petita de totes. Estigueu atents a les novetats de les pròximes setmanes!

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *