Diu la llegenda que un drac tenia atemorit tot un poble, que no hi calava foc a canvi d’un cap de bestiar diari, que quan es van acabar els animals va reclamar les donzelles, que els vilatans cada dia feien un sorteig per decidir quina era la noia a sacrificar, que un dia li va tocar el torn a la princesa, que llavors va aparèixer un cavaller dalt d’un cavall blanc vingut del no-res armat amb una llança i un escut també blanc amb una creu roja, que es va oferir al rei per salvar la princesa i el poble a canvi de casar-s’hi, que va matar el drac, que de la sang roja de la bèstia en va nàixer un roser de roses vermelles, que en va oferir una a la princesa com a símbol de l’amor etern i… que van viure feliços i van menjar anissos!

I el cavaller de la llegenda no és altre que Sant Jordi, patró de Catalunya i també de l’escoltisme i el guiatge. Per això és que cada 23 d’abril, els catalans celebrem la nostra particular festa de l’amor i la cultura: els nois regalen una rosa a les noies i elles, per commemorar el Dia Mundial del Llibre, un llibre a ells. L’Agrupament, com no podia ser d’altra manera, ens hi sumem incondicionalment i us animem a celebrar-la i a viure-la amb nosaltres. Un any més, durant tot el dia de demà dissabte, tindrem una parada de roses a Avinguda de Prat de la Riba amb carrer d’Humbert Torres. No hi faltis!


Mostra Sant Jordi 2011 – Parada de roses AEG Lo Manaix en un mapa més gran

I a més a més… 3 propostes de lectura!

Robert Baden Powell: Escoltisme per a nois (Vic: Eumo Editorial, 2007)

Aquest és el llibre de capçalera de tot l’escoltisme mundial. Es va publicar en fascicles durant l’any 1908, després del primer campament escolta fet a l’illa de Brownsea l’estiu de 1907, sota el títol Scouting for Boys i va ser tot un èxit i tota una revelació a l’època. Si voleu conèixer els orígens i l’ideari primerenc de l’escoltisme no us el podeu perdre. D’aquí en venim i ja fa més de cent anys que l’escoltisme funciona a gairebé tot el món. El perquè de l’èxit? Descobriu-lo vosaltres mateixos!Escoltisme, autoformació i ciutadania activaJosep González-Agàpito, ed.: Escoltisme, autoformació i ciutadania activa. Un balanç de cara al futur (Lleida: Pagès Editors, 2009)

I dels orígens de l’escoltisme passem a l’actualitat més rabent i als reptes de futur que se’ns planteja a l’escoltisme i el guiatge catalans en aquestes primeres dècades del segle XXI. Aquest volum reflecteix el debat i les conclusions del seminari que van promoure conjuntament l’Institut d’Estudis Catalans i la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge en motiu del Centenari de l’Escoltisme. Hi trobareu tota una diversitat d’articles que manifesten tot un seguit de reflexions i de mirades que donen una idea de la globalitat i del pes que ha tingut i té el moviment escolta i guia al nostre país, sobretot pel que fa al seu compromís social, i quin camí ha de seguir en el futur per renovar-se. Els experts que hi participen són: Albert Balcells, José Ignacio Cruz, Carles Esteve, Marina Gay, Mateo Jover, Miquel March, Salomó Marquès, Daniela de Miniac, Jaume Trilla i Eduard Vallory.L'escoltisme mundial Eduard Vallory: L’escoltisme mundial (Barcelona: Proa, 2010)

Finalment, si teniu curiositat per conèixer i aprofundir en la dimensió internacional de l’escoltisme i el guiatge, no us pot faltar aquesta breu però intensa panoràmica que posa l’ull als cinc continents a per veure com va nàixer, com ha evolucionat i com és avui en dia l’escoltisme en cada racó del nostre planeta. Una novetat indispensable ja que es tracta d’una recerca única: és el primer estudi acadèmic escrit sobre l’escoltisme mundial en tota la seua globalitat i complexitat, un moviment educatiu no governamental, present a 165 països de tot el món i format per més de 30 milions d’infants i joves.

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *