El pròxim dimarts 28 de febrer tindrà lloc, a partir de les 19.30h, a la Sala Jaume Magre (IME) de Lleida la taula rodona «Lleida: escoltisme i guiatge per al segle XXI» que ha organitzat l’AEG Lo Manaix en motiu de la Diada del Pensament 2012. El col·loqui té l’objectiu d’explicar el fet escolta i guia a la capital del Segrià des de diversos punts de vista per projectar-lo cap al futur en les properes dècades, amb l’horitzó marcat en l’any 2030. D’on venim i cap a on anem: quin escoltisme i guiatge volem com a agrupament lleidatà? Quin escoltisme i guiatge necessiten i necessitaran els infants i joves de la nostra ciutat d’ara en endavant? Com són i en què consisteixen els nous enfocaments pedagògics que s’estan aplicant ja en alguns agrupaments i que enriqueixen el nostre Mètode educatiu de sempre?

Aquests són només alguns dels interrogants que intentaran respondre els tres ponents convidats per a l’ocasió. En primer lloc, en Francesc Balcells, fundador de l’AEG Lo Merlet del Palau d’Anglesola i excomissari de la Demarcació Lleida/Solsona/Urgell de MEG (actual Nord-occidental), oferirà una visió històrica de l’escoltisme i el guiatge ponentí per ubicar-nos en l’eix cronològic. En segon lloc, en Carles Feixa, catedràtic d’antropologia social a la Universitat de Lleida i expert en moviments juvenils, en farà una radiografia per diagnosticar-ne, des d’una visió social, l’estat actual i a partir de la qual se’n pugui determinar la necessitat i la raó de ser d’un moviment educatiu com aquest a la ciutat de Lleida que, a escala internacional, mou més de 40 milions de persones. Finalment, en Daniel Palau, un dels responsables de l’Àmbit de Mètode i Formació de MEG, donarà idea de les noves maneres de fer escoltisme i guiatge i la innovació educativa que estan experimentant agrupaments com el nostre mateix amb una visió pedagògica.

Volem celebrar amb tothom que vulgui afegir-s’hi la Diada Mundial de l’Escoltisme i el Guiatge, ni que sigui amb uns dies de retard, amb un acte obert com aquest en el qual la reflexió sobre la nostra presència i acció educativa a la ciutat sigui l’eix central. Perquè qui no conegui què és això de l’escoltisme i del guiatge o li sonin vagament paraules com cau o fulard pugui apropar-se una mica més al nostre Moviment i, a la vegada, qui ja en tingui notícia bé sigui perquè els seus fills o filles estan apuntats a algun agrupament o perquè ha sigut o és cap en actiu d’alguna branca tingui elements per a la reflexió i el debat. Tot plegat amb la idea de mirar endarrere per seguir caminant endavant. Per això, al final de les tres intervencions, s’ha previst que els ponents puguin debatre i participar de forma interactiva amb el públic assistent durant uns minuts, i així, treballant colze a colze, dialogant entre nosaltres, enriquir no només el debat sinó les visions diferents que existeixen a la ciutat sobre l’escoltisme i el guiatge amb la voluntat d’enfortir-lo i d’impulsar-lo. Tal i com portem fent des de fa més d’un segle arreu del món i més de 50 anys a la nostra ciutat.

Ubicació de la Sala Jaume Magre

[googlemap src=”http://maps.google.cat/maps?f=q&source=s_q&hl=ca&geocode=&q=Bisbe+Torres,+2+Lleida,+Catalunya&aq=&sll=41.273768,1.174729&sspn=1.845355,5.410767&ie=UTF8&hq=&hnear=Carrer+del+Bisbe+Torres,+2,+25002+Lleida,+Catalunya,+Espanya&t=m&ll=41.612482,0.620277&spn=0.002808,0.00456&z=17&output=embed”]

Vídeos relacionats amb la Diada del Pensament 2012

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *