El passat diumenge 29 de juliol de 2012 l’Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix va posar punt i final als campaments d’estiu que organitza cada any amb el tradicional Dia de les Famílies i el posterior dinar de germanor. Des del divendres dia 20 de juliol i al llarg dels següents deu dies els infants, adolescents i joves que hi han participat van poder gaudir d’una convivència directa amb la natura i l’entorn cultural i humà de l’Alta Ribagorça aragonesa, a partir de les diferents rutes, descobertes, serveis i activitats que vam fer. Una experiència inèdita fins ara, ja que és la primera vegada que el nostre Agrupament instal·la els campaments d’estiu a la Franja de Ponent, concretament a Ribera de Castanesa (Montanui).

Una altra de les novetats és que, també per primer cop en la nostra història, el campament va acollir des d’infants de 6 anys fins a joves de 18, ja que aquest ha sigut el primer curs en què hem implantat la branca de Potes Tendres (de 6 a 8 anys). Això ha fet que els campaments d’aquest estiu hagin sigut els més grans que hem fet mai amb un total de participants que han superat les 80 persones. Unes dades que, juntament amb la satisfacció expressada tant pels infants, adolescents i joves com per les famílies i el mateix equip de caps ens encoratja a seguir treballant en aquesta línia i a seguir apostant pel nostre mètode educatiu. A partir d’ara, ens centrarem a fer els preparatius necessaris per a la pròxima fita: celebrar el nostre 10è aniversari, que tindrà lloc a partir de l’octubre i durant tot el curs vinent.

Els campaments d’estiu són un dels principals projectes educatius que l’escoltisme i el guiatge ofereix als infants, adolescents i joves i, en el cas del nostre Agrupament, són també la culminació del curs. És per això que, segons dades de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, els 200 agrupaments que en som membres organitzaran enguany uns 500 campaments només a Catalunya (no s’hi compten els campaments internacionals) i en els quals hi participaran més de 18.000 infants i joves.

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *