El pròxim dissabte 1 de desembre, a les 11.00h del matí, tindrà lloc, al Teatre Principal de Lleida, l’acte inaugural del 10è aniversari de l’Agrupament. L’acte consistirà en una sessió de cinema solidari amb la pel·lícula catalana Herois com a protagonista, de la qual, gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, hem aconseguit els drets de reproducció. I per entrar-hi només caldrà portar un producte alimentari de llarga conservació (llegums, oli, arròs, llaunes de conserva, llet, etc.) que donarem al Banc d’Aliments de Lleida, entitat que aquell cap de setmana organitza el Gran Recapte d’Aliments amb activitats com la nostra.

Un desè aniversari que volem que sigui participatiu, obert i transformador, tres eixos clau de la nostra acció educativa. I és així com arrenquem la celebració dels nostres primers 10 anys de vida, al més pur estil escolta i guia: comprometent-nos i fent servei a la ciutat.

De fet, la idea d’aquest acte va sorgir arran del projecte d’Aprenentatge i Servei que van portar a terme els Pioners i Caravel·les el curs 2010/11. Aquest projecte, inscrit en la primera edició del programa “La Palma Produccions” de la regidoria de joventut de La Paeria i amb el qual vam participar en l’experiència pilot del Laboratori d’Acció i Innovació Educativa sobre ApS de MEG, va tindre com a resultat l’elaboració de dos produccions audiovisuals de 10 minuts realitzades pels nois i noies: un reportatge sobre la situació de les persones sense llar a Lleida, intitulat Els invisibles, i un curmetratge de por, intitulat Joc de Claus. En la revisió de final de curs va ser quan van proposar fer un acte a la ciutat que tingués un doble objectiu: promocionar el cinema en català i fer un recapte solidari de roba o d’aliments. Finalment, donada la situació d’emergència a què ens ha portat la crisi que patim vam creure més convenient orientar-lo cap a aquesta última opció en col·laboració amb el Banc d’Aliments de Lleida.

#10delomanaix

Aquest serà el hashtag que farem servir a Twitter i a les xarxes socials per donar a conèixer totes les activitats que farem des del pròxim 1 de desembre fins al Nadal del 2013 per celebrar aquests 10 anys. De moment, ja tenim definits també l’acte central i l’acte de cloenda, que aniran acompanyats de tota una sèrie de propostes complementàries i que presentarem en l’acte inaugural d’aquí a dues setmanes. Volem fer-nos presents a la ciutat durant tot el curs per compartir la nostra il·lusió i el nostre projecte educatiu amb tothom que ho vulgui, aprofitant l’avinentesa d’aquest aniversari. I per fer-ho, només us podem oferir el nostre millor regal: iniciatives creatives, fetes en xarxa, i fruit del compromís i de l’esforç d’uns infants i joves que són la nostra raó de ser amb la idea d’aportar alguna cosa als altres i al nostre entorn, de reflexionar-hi críticament i deixar, en definitiva, el món millor de com l’hem trobat. Tot això i més és el que podreu trobar en l’espai especial del 10è aniversari que obrirem ben aviat en aquesta mateixa pàgina web.

Esdeveniment a Facebook: http://www.facebook.com/events/544413805571979/

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *