El pròxim dijous 21 de febrer, a les 19.15h i a la sala Jaume Magre de l’IME, tindrà lloc la taula rodona «Escoltisme i guiatge: avantguarda pel país», que servirà per commemorar la Diada del Pensament d’enguany i també per inaugurar el cicle de tres taules rodones que hem organitzat en motiu del nostre 10è aniversari. Cada taula rodona analitzarà una de les tres opcions per les quals opta el nostre Moviment, Minyons Escoltes i Guies de Calunya: País, Espiritualitat i Educació.

Com han contribuït l’escoltisme i el guiatge en la construcció nacional de Catalunya? Com hi contribueixen en l’actulitat? És necessari que l’escoltisme i el guiatge catalans estiguin al capdavant del teixit associatiu? El missatge té vigència o s’ha d’actualitzar? Quin paper hi juguen la internacionalització o el procés d’unitat que està vivint l’escoltisme i el guiatge a casa nostra a través de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge? Aquestes seran algunes de les preguntes a les quals intentaran donar resposta els tres ponents convidats i el punt de partida per obrir el debat al públic.

Les següents taules rodones versaran sobre les altres dues opcions. Al més d’abril està prevista la que analitzarà l’opció Espiritualitat i passat l’estiu, al mes de setembre, la tercera i última sobre l’opció Educació. Us hi esperem!

Què és l’opció País?

El nostre Agrupament, d’acord amb la proposta educativa de MEG, entén que «L’opció país comporta prendre una postura clara davant de fets i esdeveniments, com també la idea d’arrelament que ha de presidir qualsevol intenció educativa. Creiem que els ciutadans compromesos amb la societat catalana que volem han d’anar-se fent a poc a poc, tot començant a comprometre’s amb petites responsabilitats dins els seus equips i anar creixent i aprenent a gestionar les unitats participant en les institucions que els entrenaran per a la vida social adulta i compromesa.»

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *