Taula rodona "L'espiritualitat en l'escoltisme i el guiatge"

El pròxim dijous 30 de maig, a les 19.30h i a la sala Jaume Magre de l’IME, tindrà lloc la taula rodona «Un camí per la vida: l’espiritualitat en l’escoltisme i el guiatge». Aquesta és la segona de les tres taules rodones previstes dins el cicle de debat sobre les tres opcions per les quals optem com a agrupament, com a membres de MEG i, en definitiva, com a escoltes i guies. Un cicle que s’emmarca en els actes de celebració del nostre 10è aniversari sota el lema #10delomanaix, que ens serveix per fer-ne difusió també a través de les xarxes socials.

Com s’ha entès i com s’entén en l’actualitat l’opció Espiritualitat al MEG? Com la treballem avui en dia a l’Agrupament? Quin sentit té fer-ho? Com contribueix una educació decidida en aquest àmbit en el creixement personal de cada infant i de cada jove? Quins canvis s’han produït en la nostra societat als quals aquesta opció pugui donar una resposta clara i vigent? S’ha de treballar des  d’una vocació confessional explícita o des d’un plantejament aconfessional que cerqui el diàleg intercultural i la llibertat perquè cada infant o jove pugui triar el seu camí espiritual?  Aquestes seran algunes de les preguntes a les quals intentaran donar resposta els quatre ponents convidats i el punt de partida per obrir el debat al públic. Volem tindre i oferir una panoràmica prou diversa sobre el tema per poder  reflexionar-hi i emetre’n judicis des de la mateixa complexitat amb què se’ns presenta. És per això que hem buscat perfils de gent força diferents a l’hora d’ajudar-nos en aquesta tasca: Carles Sió, filòsof i coordinador de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL), Daniel Amongero, responsable de l’àmbit d’Espiritualitat de MEG, Carme Parellada, professora de religió i mare d’una excap, i Joaquim Mesalles, consiliari de l’Agrupament.

La primera taula rodona d’aquest cicle va tenir lloc al febrer i la de cloenda està prevista per a la tardor, la qual versarà sobre l’opció Educació. Us hi esperem!

Què és l’opció Espiritualitat?

El nostre Agrupament, d’acord amb la proposta educativa de MEG, entén que «l’opció espiritualitat és un espai de trobada, de diàleg i treball entre les diferents opcions i sensibilitats espirituals buscant el punt d’encontre i enriquint-nos amb les diferències. A més a més, essent fidels al nostre origen cristià, en el Moviment apostem per facilitar l’acollida i la trobada de les persones que volen conèixer, viure, celebrar i aprofundir en aquesta proposta». Per tant, «eduquem per mitjà de l’animació, respecte i acompanyament dels diferents processos personals i de les diferents expressions i sensibilitats espirituals, sempre que aquestes aprofundeixin la proposta de valors de MEG, els principis del Moviment Escolta i Guia, i promoguin el progrés personal i el compromís comunitari.»

Comparteix
 • Facebook
 • Twitter
 • LaTafanera
 • Live
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Technorati
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Yahoo! Buzz
 • PDF
 • Print
Categories: Web vella

1 comentari

Josep Mª Pratsobrerroca · 17 febrer 2014 a les 13:16

A Vic, en el barri del Remei i Montseny, que són barris amb mota immigració, hi hem començat un nou Agrupament que s’anomena Collformic.
Un servidor te la responsabilitat d’Animador de l’Espiritualitat.
On puc trobar el resum d’aquesta trobada sobre l’espiritualitat que vau fer?.

Gràcies
JM Pratsobrerroca

Vota: Thumb up 0 Thumb down 0

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *